De harde wind en de regen hield ons niet tegen om wederom een mooi evenement neer te kunnen zetten in het laatste weekend van september. Hieronder een kleine samenvatting van een weekend feest.

VRIJDAG

Met grote getale kwam men naar de tent voor de Super Bingo op vrijdagavond. De regen kwam met bakken naar beneden en de wind trok hard aan de tent maar dit mocht de pret niet drukken. Vele mooie prijzen werden er gewonnen.

Warnser van het Jaar wordt je niet zomaar en komt soms heel onverwacht.

Zo ook dit jaar, terwijl haar mede tafelgenoten – door het verhaal van de commissie Warnser van het Jaar –  al in de gaten hadden dat zij de Warnser van het Jaar was, drong dit bij de Winnares pas door toen het verhaal ging over sinterklaas en glasvezel. Oprecht verrast en geëmotioneerd nam Stans Lowie de Warnser van het Jaar 2019 oorkonde in ontvangst. (tekst met bekendmaking volgt)

ZATERDAG

Al een aantal jaren was er het idee om het programma van de zaterdag op zijn kop te gooien. De markt/braderie/rommelmarkt stondt dit jaar dan ook niet meer op het programma. Maar Trekkertrek Warns en Tentfeest van Warns met live muziek ontbraken uiteraard niet.

TREKKERTREK Vanaf 11 uur ging de Trekkertrek los. Door de vele werd in de loop van de middag besloten om de Trekkertrek in te korten en alleen de beste runs uit de 1ste trek over te laten trekken. Helaas moesten we rond 18.30 uur besluiten om de gehele wedstrijd stil te leggen en te staken.

LADY’S RIDE nieuw dit jaar was de Lady’s Ride. De beste stuurlui staan vaak aan wal en zo ook bij de Trekkertrek. de dames weten altijd precies hoe het moet, maar ja hebben geen trekker dus kunnen niet laten zien wat ze kunnen. Dit jaar hebben wij voor een trekker gezorgd waarna de dames los konden, en dat viel nog niet altijd mee.

HEEL WARNS BAKT Na het grote succes van vorig jaar gingen we ook dit jaar weer op zoek naar de meest getalenteerde thuisbakkers van Warns en omstreken. Er werden weer heel wat baksels ingeleverd en door een deskundige jury beoordeeld.

WARNS BINNENSTE BUITEN Voor wie de eigen bekende omgeving eens van een andere kant wilde bekijken kon op zaterdag middag de schoenen aantrekken voor een inspirerende en verrassende kuiertocht.

Een kuiertocht voor het hele gezin over oude paden, nieuwe wegen, over erven en dwars door het land het kan allemaal. Tijdens de kuiertocht zul kwam men verschillende bezienswaardigheden tegen, feitjes opdoen, kennis maken met dorpsgenoten of andere activiteiten. Een kijkje bij de boer in de stal of bij je buren in de tuin behoord ook tot de mogelijkheden. Helaas gooide het weer wat roet in het eten maar het was de moeite waard.

WARNS AAN DE BBQ Ook voor de inwendige mens werd gezorgd. Aan het eind van de middag werd de bbq ontstoken en kon men onder het genot van een heerlijk stukje vlees genieten van de Trekkertrek.

KINDERDISCO nieuw dit jaar was de kinderdisco. De heren van Disco Silver wisten al snel veel kinderen enthousiast te maken en de voetjes gingen al snel van de vloer. Jong en oude deed mee, zeker voor herhaling vatbaar.

TENT FEEST VAN WARNS Vanaf 21.00 uur stonden De Suskes en The Bounty Hunters klaar om tot in de hele laatste uurtjes de tent op zijn kop te zetten. De sfeer zat er goed in en mogen van veel bezoekers volgend jaar wel weer terug komen.

ZONDAG

TENTDIENST Een kerkdienst in de tent op zondagmorgen. De Raad van Kerken Warns heeft dit jaar in overleg met de organisatie, en in medewerking met De Lytse Sudwesthoeke en Bruno Rummler een tentdienst verzorgt.  Spreker hierbij was onze dorpsgenoot Wouter Bandstra. Hij nam ons mee in het thema, zonder geloof geen oorlog? Veel mensen geloven dat de meeste oorlogen door het geloof zijn ontstaan, daarom deze prikkelende titel, juist in de Vredesweek.

Vanaf 10.00 kon men onder de prachtige klanken van De Lytse Sudwesthoeke een gratis bakje koffie/thee halen en 10:30 uur begon de dienst onder begeleiding van Bruno. Velen, jong en oud, woonden deze laagdrempelige dienst bij.

Na afloop was er nog ruimte voor een drankje en een praatje.

PUBQUIZ in grote getale kwam men af op de pubquiz. In verschillende rondes werd er een serieuze strijd geleverd om te winnen.

MATINEE Na de was het tijd voor matinee, dit jaar met de heren van The Travelin’Band! De passie voor de muziek van John Fogerty spatte eraf en ook hier gingen de voetjes van de vloer. Tot in de late uurtjes werd er gedanst, gedronken en geklets. Al met al weer een goede afsluiter van Tentfeest Van Warns 2019

 

Graag zien we jullie weer tijdens Tentfeest van Warns 2020.

Bestuur Stichting Trekkertrek Warns

Cornelis de Roos, Egbert Bouwstra, Aukje Veldman, Charlotte Oostenveld, Arjen van de Bos en Wieban Haringsma